Het Gebouw

Stelt u zich eens voor...

U loopt over Het Lange Voorhout in Den Haag. Een laan waar de tijd soms even stil lijkt te staan en waar nog in alle rust geflaneerd wordt. In het voorjaar wordt het Voorhout betoverd door duizenden bloeiende krokussen en in de herfst geven de bomen de laan een prachtige gouden gloed. Regelmatig vinden er op het middenpad festivals, evenementen en tentoonstellingen plaats. In de statige panden rondom zijn vele culinaire en culturele instellingen gevestigd, waaronder diverse internationale toprestaurants, Theater Diligentia, Paleis Noordeinde en het Escher Museum. Via één van de entrees gaat u naar binnen en staat u in het gebouw waar Graaf Willem Bentinck jarenlang de belangrijkste bewoner was. U ziet het historische trappenhuis, met daarachter de moderne aanbouw en zijn efficiënte inrichting. Licht, open en stijlvol. Het is de grandeur van vroeger én de moderne stijl van vandaag. Vanzelfsprekend in de hoogste kwaliteit.

De mens centraal

De moderne professional werkt waar en wanneer hij wil werken. Daarom staat de eindgebruiker centraal in het hele gebouw. Elke ontwerpbeslissing is genomen aan de hand van de wensen van de gebruiker. Dat heeft LV7 Bentinck gemaakt tot wat het nu is: een fantastische werkomgeving die qua sfeer, comfort en faciliteiten haar bewoners helpt creëren en excelleren. LV7 is recent gerenoveerd met veel aandacht voor het welzijn van haar gebruikers. Dit is goed terug te zien in de moderne aanbouw, waar de lichtinval, goede akoestiek en efficiënte ruimtes zorgen voor een nog fijnere plek om te werken.

Geweldige faciliteiten en services

LV7 Bentinck heeft alles wat de professional van nu nodig heeft. Van moderne werkplekken in een monumentale setting tot een binnentuin, koffiebar en een bemande receptie. Lees meer over deze faciliteiten in de prospectus.

atrium lv7

Monumentaal én duurzaam

Het gebouw is klaar voor de toekomst. Zo heeft het een WKO-installatie, waardoor LV7 niet langer van gas afhankelijk is. Dat is niet alleen energiebesparend, maar ook nog eens enorm comfortabel. Niet voor niets heeft het pand het energielabel A. In het verduurzamen is de monumentale waarde van het pand zo goed mogelijk behouden. Denk aan de moderne isolerende beglazing in de originele schuiframen en de isolatie van de klassieke vloeren.

Geschiedenis LV7 Bentinck

  • 1751: bouwjaar en woonhuis van Willem Bentinck.
  • 1819: het Bentinckhuis wordt eigendom van de Staat der Nederlanden en wordt grootschalig gerenoveerd. Het Ministerie van Marine neemt zijn intrek en blijven tot 1992.
  • 1844: een brand verwoest het rechterdeel. Het deel wordt wederopgebouwd.
  • 1940: het Bentinckhuis wordt het hoofdkwartier van opperbevelhebber generaal Winkelman. Hij besloot hier op 14 mei 1940 tot capitulatie.
  • 1967: het Bentinckhuis wordt een rijksmonument.
  • 1996: het Bentinckhuis wordt uitgebreid met een moderne aanbouw.
  • 2016: de Hoge Raad heeft het pand verlaten.
  • 2018: NSI koopt het Bentinckhuis.
  • 2019: het Bentinckhuis wordt grootschalig en duurzaam gerenoveerd. De toevoeging van een tweede entree aan de Hoge Nieuwstraat in combinatie met de dynamische vormen van het gebouw zorgen voor een bijzonder samenspel tussen de monumentale grandeur van vroeger en de moderne faciliteiten van nu.
  • 2020: LV7 Bentinck - The best place to work since 1751.