Locatie

Groene boomtoppen rijzen aan weerszijden symmetrisch boven de statige gebouwen uit. Vogels schieten fluitend van tak naar tak. Bijzonder is de rust. Want ondanks dat hier het politieke hart van Den Haag klopt, is het een plek om even tot rust te komen. Perfect voor een wandeling in de pauze of om zakelijke relaties te ontmoeten. Niet voor niets wordt Het Lange Voorhout gezien als één van de mooiste lanen van Nederland.

Centraal gelegen

LV7 Bentinck ligt centraal. Het gebouw heeft twee entrees: de klassieke ingang aan Het Lange Voorhout en de nieuwbouw entree aan de Hoge Nieuwstraat. Hierdoor is LV7 nog beter bereikbaar. Zo is het met de auto maar 5 minuten vanaf de A12. Den Haag Centraal Station is een mooie wandeling van 15 minuten of 3 minuten met de tram. Het Malieveld is nog geen 10 minuten lopen en het Binnenhof en centrum Den Haag zijn letterlijk om de hoek.

omgeving locatie Lange Voorhout

Hotspots in de buurt van LV7

Het Lange Voorhout
De meest opvallende hotspot van LV7 is de Lange Voorhout zelf, de mooiste laan van Nederland. Bruisend, eigenzinnig en prachtig. Samen met het Bentinckhuis kent het een rijke geschiedenis. Ontdek er hier meer over.

Festivals
Met enige regelmaat is het Voorhout het decor van festivals, evenementen en kunsttentoonstellingen. Van antiekmarkten tot populaire foodtruck festivals.

Toprestaurants
In de statige panden grenzend aan LV7 Bentinck zitten volop restaurants. Van hippe Franse keukens tot Mexicaanse, Japanse en Italiaanse gastronomie.

Theater Diligentia
Achter de historische gevel van Diligentia vinden tal van muziek-, cabaret- en kleinkunstshows plaats. Dichterbij LV7 kan haast niet, want het theater is ernaast gelegen.

Pulchri Studio
De Pulchri Studio is een creatieve broedplaats voor schilders uit Den Haag. Regelmatig vinden er exposities plaats.

Paleis Noordeinde
Het is één van de meest bekende gebouwen van Den Haag: Paleis Noordeinde. Hét werkpaleis van Willem-Alexander, met daarbij ook de Koninklijke stallen, Gouden Koets en prachtige paleistuin. De Gouden Koets wordt momenteel gerestaureerd maar zal daarna terugkeren naar het paleis.

Musea
Het Lange Voorhout is omringd door bekende musea. Van het wereldberoemde Escher Museum tot het Haags Historisch Museum en het Mauritshuis.

Koninklijke Schouwburg
De Koninklijke Schouwburg is absoluut een theater met klasse. Onderdeel van Het Nationale Theater en daarmee biedt het een podium aan grote namen en voorstellingen.

Binnenhof
Letterlijk om de hoek ligt het Binnenhof. Al eeuwenlang de plek van de Nederlandse politiek.